Beneficiarii plăteau mulți bani pentru a obține documentul, astfel că un an de vechime costa 200 de lei. Totodată, întâlnirile cu salariata instituției se petreceau în cele mai inedite locuri, prin gări, cimitire, biserici.
Așa s-a dezvoltat o adevărată rețea, cu reguli bine stabilite, care și-a desfășurat activitatea în perioada 2012-2022. Întreaga operațiune s-a oprit după o plângere la DNA. Unei persoane care își cumpărase vechime în muncă în acest fel i-a fost resppins dosarul de către Casa Județeană de Pensii Suceava, după ce un lucrător al instituției și-a dat seama că actele sunt false.
Cu ajutorul interceptării telefoanelor funcționarilor corupți de la Primăria Ianca, a fost dezvăluită o rețea, întinsă în mai multe comune din județ. Zeci de persoane au beneficiat astfel de pensia minimă pe baza documentelor false, scrie ziare.com.
Procurorii DNA au arestat, în martie 2022, două funcționare ale…
———————————-
Știrile sunt preluate de la ziare locale din Iasi: monitorul de iasi, bzi și alte surse locale. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru conținut nici drepturi asupra conținutului. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra contact: botosaniexpres@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii