Companiile mici și mijlocii din regiunile de Sud-Est și Sud-Muntenia au la dispoziție în perioada februarie-noiembrie 2023, două programe de training cu finanțare europeană, prin care pot dezvolta gratuit competențele digitale ale angajaților.
Programul D4D (Digitalizare pentru Dezvoltare) urmărește creșterea competentelor digitale pentru 301 angajați din cadrul a 32 firme private situate în regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea) și este organizat de Asociația Patronală Centrul Regional de Antreprenoriat Urban (“CRAU”), Regiunea Sud-Est, în parteneriat cu Asociația Afaceri Comunități Oameni din România/Galați. Cel de-al doilea program, EFORT (Eficienta pentru Folosirea Responsabilă a Tehnologiei), se adresează unui număr de 301 angajați din 32 de companii private din regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași) și este accesat de Asociația Patronală Centrul Regional de Antreprenoriat Urban (“CRAU”), Regiunea Sud- Muntenia.
Fiecare dintre cele două programe urmărește îmbunătățirea nivelului de competențe a angajaților, prin intermediul unei serii de cursuri de formare profesională în 4 specializări-cheie din domeniul digital: Operator introducere, validare și prelucrare date, Excel pentru afaceri și analiză date, Specialist Social Media și Programare/creare site-uri web.
Cursurile se desfășoară la sediul companiilor și sunt certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Cel mai scurt curs se întinde pe durata a 40 de ore (teorie și practica), iar cel mai lung poate acoperi 720 de ore (teorie și practică), în condiții flexible, astfel încât programul de lucru al companiilor să fie cât mai puțin afectat.
Condițiile de participare la cursuri sunt aceleași pentru ambele proiecte: persoanele trebuie să fie angajate la firme private cu contract de muncă (normă întreagă sau parțială), să aibă domiciliul/reședință în regiunea Sud-Est (județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanta, Buzău, Vrancea), în cazul proiectului D4D, respectiv în Sud-Muntenia (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași) pentru programul EFORT și să aibă minimum 10 clase absolvite.
Cele două proiecte sunt cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți.
———————————-
Știrile sunt preluate de la ziare locale din Iasi: monitorul de iasi, bzi și alte surse locale. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru conținut nici drepturi asupra conținutului. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra contact: botosaniexpres@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii